Vi har gjort det alla år vi har bott ihop. Det är mina föräldrars recept. Ganska enkelt faktiskt. Man blandar alla ingredienser i en spann (potatis, svagdricka, massa socker, jäst, russin och lite kryddor) och låter det stå mörkt i tre veckor. Sen silar man innehållet och så är det klart. Ca 15-20 procent håller glöggen då. Den blir mustig och stark och riktigt god!
2 kommentarer:
Oj, vad ni är duktiga, gör egen glögg!
Jag vet inte ens hur man gör...
Vi har gjort det alla år vi har bott ihop. Det är mina föräldrars recept. Ganska enkelt faktiskt. Man blandar alla ingredienser i en spann (potatis, svagdricka, massa socker, jäst, russin och lite kryddor) och låter det stå mörkt i tre veckor. Sen silar man innehållet och så är det klart. Ca 15-20 procent håller glöggen då. Den blir mustig och stark och riktigt god!
Skicka en kommentar